Грижа за гривна за олимпийски бар

Обсъждахме общите грижи за щанга в последната ни статия. Сега, когато знаете общите грижи и поддръжка на вашите щанги, ще се задълбочим в по -задълбоченото почистване на вашите олимпийски гривни с щанга. „Втулката“ на мряната е въртящите се краища, където вашите плочи се добавят към лентата. Новата лента не трябва да изисква такова внимателно почистване и грижа за ръкава ви; Това ще бъде за вашата стара, добре използвана щанга. Вероятно вашите гривни с щанга ще се държат на място от две от тях – пръстена, щифта и последната капачка. Тази статия обхваща този тип ръкави. Има производители на барове, които са направили това, така че втулката да не се свали, ще трябва да се свържете директно с тях за технически проблеми и / или притеснения.

На първо място, ако имате лента със стил на щракване, ще ви е необходим търговски пръстен, за да ги премахнете. Ще трябва да свалите външния задържащ пръстен, крайната капачка и вътрешния задържащ пръстен, за да го освободите от втулката. Искате да хванете две дупки в пръстена и да го стиснете, за да го извадите от лентата. Последната ви шапка трябва да се появи след това и можете да премахнете последния си пръстен.

На второ място, приложените гривни с щанга. Ако гривните ви са привързани, имайте стоманен диск или последна капачка и щифтовете не позволяват те да паднат от лентата ви. Последната капачка е с диаметър около 2 инча и дебелина около 1/2 „. Щанга с диаметър на гнездото преминава, за да хване края. Можете да използвате чук и малка отвертка, за да премахнете отвора от щифта. След като извадите щифта , последната капачка трябва да бъде премахната и можете да я премахнете.

След това трябва да вземете чиста кърпа и да почистите излишната мръсотия, корозия и мазнини по краищата на лентата и ръкава. Ако мръсотията е покрита, може да се наложи да използвате вълна от неръждаема стомана, за да почистите предметите. Все още можете да използвате стоманена вълна, сега върху голата ивица и вътре в краищата на ръкава. Не забравяйте да премахнете пръта отново, за да премахнете остатъците от стоманената вата.

Трябва да използвате тефлонова грес върху вътрешните краища на ръкава и в долната част на обикновения ръкав. Искате да използвате мазнини с високо налягане, които ще поддържат налягането на лентата. Мазнината трябва да поддържа ръкава по -дълго и да я поддържа по -чиста, отколкото при използване на масло. Не е нужно да използвате много мазнини на бара, малките неща стигат далеч. И накрая, можете да използвате задната част на ръкава, за да премахнете излишната мазнина, която може да е наоколо. Завъртете ръкава няколко пъти, като отново премахнете излишната мазнина.

Както казахме в последната ни статия, трябва да сте сигурни, че иначе се грижите добре за бара си. Не искате да се разочаровате, ако не можете да получите правилния терен, така че инвестирайте в добро капо. Не изпускайте празна мряна, удрянето на щангата в земята може да повреди вашите лагери / втулки. Не забравяйте да премахнете тежестта от лентата, когато приключите. Съхраняването на гравитацията върху висящи пръти може да доведе до огъване на лентата с течение на времето. Не забравяйте да проверите свредлото за остри ръбове, които биха могли да повредят щангата ви. Използвайте яката през цялото време, за да предотвратите преместването на плочите над решетките. Правилната грижа за брадата ви може да поддържа доброто им представяне за цял живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *