Майкъл Фелпс стана най -големият олимпиец в историята

Майкъл Фелпс може да не е известен с друго име, „Златното момче“. Започва на 15 -годишна възраст, участвайки на Олимпиадата през 2000 г. в Сидни. Той завърши 5 -ти на 200 м пеперуда и се завърна година по -късно, за да счупи световния рекорд. От този момент нататък той трябваше да хване рекордна грешка, тъй като оттогава не е спирал.

Този 23-годишен олимпиец просто разби най-големите очаквания, които някой би могъл да има от него. Спечели 10 -ото си олимпийско злато на 400 м бътерфлай и в стил, който само Фелпс ще може да счупи световния рекорд. Всеки път, когато Фелпс печели Олимпиадата през 2008 г., той чупи предишни световни рекорди. Обикновено вече установено от него.

Майкъл не само е станал най -добрият олимпиец в олимпийската история, но тъй като е само на 23 години, той планира да продължи олимпийското си царуване, като се състезава на Летните игри в Лондон през 2012 г., след което, казва той, ще има окото да се счупи друг рекорд. При това темпо може да минат още няколко хиляди години, преди някой да стане във всеки случай новият най -велик олимпиец.

Той е истински шампион на шампиони и много повече се очаква от тази ослепителна млада звезда. След игрите в Лондон през 2012 г. Фелпс ще остане сам с повече титли, повече рекорди и история, счупена от историята, отколкото всеки друг спортист в историята. Сега, когато историята е създадена, никой няма да може да говори за плуване без името „Майкъл Фелпс“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *