Олимпийски резултати при гмуркане и предимства на типа тяло

Дали азиатските олимпийски водолази имат предимство пред олимпийските водолази? Дали азиатските гмуркащи се спортисти с кльощавите си тела автоматично имат по -малко пръскане, когато влязат във водата? Помислете за секунда, малкото пръскане е знак за добро гмуркане, това се случва, защото тялото на водолаза трябва да бъде изправено и изгладено, за да се образува малък обрив. Да, има и други стратегии като заключване на ръцете, които позволяват на водата да тече отвътре и да не се излива отвън, както и плуване под водата потъваща вода бързо да се издига надолу, вместо да пръска.

И все пак, за повечето кльощави водолази, колкото по -малък е спреят, толкова по -малките водолази също имат бонус, толкова по -малко тегло те удрят във водата. Перфектните момичета имат по-голямо докосване от по-младите, разбира се, тези водолази обикновено са в много добра форма, гъвкави като гимнастичка и имат по-малко телесни мазнини, следователно водолази с по-малки гърди. Азиатците обикновено са по -слаби от западняците, някои са с диета, а други са генетични, но обикновено това е, което срещаме. Питам, дава ли това предимство пред съдиите?

Наистина, при провеждането на този мисловен експеримент и с моите познания за динамиката на флуидите; Трябва да кажа „да“, но до каква степен е трудно да се каже, защото азиатските водолази от Япония, Китай и други страни също са много талантливи и тренират огромно количество, докато по -добрите водолази със сигурност получават по -високи резултати, разбира се. Ще са необходими повече изследвания, вероятно проценти на формата на тялото, данни за ИТМ и часове на обучение (като се имат предвид компетентните треньори).

По същия начин, според тази теория, кльощавите водолази от Съединените щати, Обединеното кралство или Европейския съюз се държат също толкова добре, както южноамериканските рок водолази, които участват в Олимпиадата, при условие че са в оптимална форма и стройна телосложение.

Ето още един момент. Съдиите нямат достъп до камери за забавено движение и при състезания по високо гмуркане спортистите го правят с всички сили за 3-4 лета и завъртането им е толкова високо, че често се пропускат малки грешки, но разсейващият знак показва точността, постигната от спортист. За процеса на изобразяване.

Това, което казвам, е това; Моите въпроси и запитвания тук имат основание и можете да разгледате водолазите и да видите кльощави водолази, когато правят тежко и прецизно гмуркане изглежда имат по -висок резултат от водолазите при строителството – вярвам, че всичко е свързано с динамиката на флуидите, защото спортистът е в вода Но повече изследвания, статистика и наблюдаеми данни са оправдани. Помисли за това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *