Официалната наследствена програма за Олимпиадата в Лондон през 2012 г. и „Ping!“ – Доклад

Прекарвах свободното си време в наблюдение и оценка на дейността „Ping!“. (Финансиран от Националната лотария на Обединеното кралство) Инициатива за тенис на маса по улица. Усилията ми бяха част от програмата за Олимпийските и Параолимпийските игри в Лондон през 2012 г. като един от официалните „спортни създатели“ на Южен Йоркшир.

„Пинг!“

Наблюдавах дейността на производителността и събирах данни за използването на таблици на две маси, разположени извън града, на площад Централен Тудор в Шефилд. Събирането на данни включваше записване на подробности за броя на играчите по възраст, пол и етническа принадлежност на лесни за използване стандартни професионални формуляри. След това се върнаха към „Ping!“ Координаторът на проекта, базиран в близкия Английски институт за спорт, ще бъде интегриран с данни, събрани от други в подкрепа на „Ping!“ По същия начин на състезания, партита, треньорски сесии и социални събития в Шефилд.

100 маси за тенис на маса (и 4 000 прилепи) ще останат в Шефилд сега, приключвайки едномесечната инициатива юни / юли преди откриването на Олимпиадата в Лондон през 2012 г. Тези маси ще бъдат поставени в паркове и обществени места или ще бъдат предадени на местни групи за общото благо на местното население.

„Пинг!“ Инициативата се появи за първи път в Лондон през 2010 г., миналата година, в Бирмингам, преди да пристигне в Шефилд. „Пинг!“ Удобното пристигане съвпадна с посещението на града с олимпийски огън (26 юни 2012 г.), докато премина по дължина и ширина на Обединеното кралство, като 8000 факли бяха предадени на Лондон за официалното откриване. 30 -те съвременни олимпийски игри.

Това е 30 -та олимпиада

Моят собствен спорт Wu Shu / Kung Fu няма да се появи на Олимпиадата (все още). Въпреки това, като жертва на създателя на спорта, време и усилия, които допринасят за него (тенис на маса), мога да направя малък принос за първите олимпийски игри във Великобритания след 1904 г. (4 -ти) и 1948 г. (14 -ти). ) От името на многото си играчи и треньори по Wu Shu / Kung Fu. Благодарен съм на програмата „Създатели на спорт“ (също финансирана от Националната лотария на Обединеното кралство), че потърси „хора, които спортуват“, които да ми позволят да го направя.

Както Шефилдърс, широката общественост на Южен Йоркшир, така и многобройните посетители на града изглежда подкрепяха „ентусиазма на пинг“, когато редовната употреба на масата надхвърли 40 души в двучасова сесия на мястото, където наблюдавах. И мъже, и жени . Надяваме се, че отделни лица и организации ще подкрепят по -нататъшните усилия на създателите на спорта в Южен Йоркшир и самите олимпийски игри.

Повече информация за „Ping!“, Създателите на South Yorkshire Sports и наследената програма на Олимпийските и Параолимпийските игри в Лондон през 2012 г. можете да намерите на връзките по -долу.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *