Amazon installerer AI-drevne kameraer i sine varebiler for å overvåke driverens oppførsel

En varm potet: Amazon har lenge møtt kritikk for å presse sine sjåfører til å fullføre opptil 200 leveranser hver dag, noe mange hevder er et urimelig krav som kan resultere i slitne arbeidere som tar risiko. I stedet for å redusere disse intense tidsplanene, har selskapet begynt å bruke AI-utstyrte kameraer for å advare sjåfører hvis de bryter veiregler eller engasjerer seg i usikker praksis. Opptakene vil også bli brukt av Amazon for evalueringsformål.
Informasjonen rapporterer at Driveri-plattformen som installeres i kjøretøyene er laget av San Diego-basert oppstart Netradyne. Kameraene bruker fire linser som filmer veien, sjåføren og begge sider av varebilen.

Kameraene, som opererer 100 prosent av tiden, tar ikke opp lyd og kan ikke brukes til å se drivere i sanntid. De har kunstig intelligens som identifiserer 16 signaler basert på hva som skjer rundt varebilen og en førers handlinger. Alt ulovlig, for eksempel unnlatelse av å stoppe eller kjøre for fort, vil utløse lydresponser, inkludert “No stop detected” og “Vennligst senk farten.” Usikker kjøring som bremsing for hardt vil ikke bringe lydvarsler, men vil se opptakene lastet opp til en sikker portal for Amazon å undersøke.

Drivere vil bare kunne deaktivere kameraene når tenningen er av, slik at de kan nyte pauser uten kunnskap en AI ser dem. Det er også en knapp for opptak av opptak som kan være nyttige – ulykker, veiraseri, stengte leveringssteder osv.

Mens kameraene ikke tilbyr en live-feed, kan noen signaler be Amazon om å kontakte driverne. CNBC rapporterer at hvis man blir fanget gjesping, vil kameraet instruere dem til å stoppe i 15 minutter. Hvis de ikke overholder, sannsynligvis på grunn av alle dråpene som må fullføres, kan en førers DSP ringe og be dem om å stoppe en stund.

De opplastede opptakene vil også bli brukt til å undersøke hendelser som førerkollisjoner og pakketyverier.

«Vi investerer i sikkerhet på tvers av driften vår og begynte nylig å rulle ut bransjeledende kamerabasert sikkerhetsteknologi på tvers av leveringsflåten vår», sa Amazon-talsmann Deborah Bass til CNBC. “Denne teknologien vil gi sjåførene sanntidsvarsler for å hjelpe dem å holde seg trygge når de er på veien.”

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *