Apple Car vil i utgangspunktet være førerløs, sier rapporten

For hver dag som går blir den mytiske Apple Car mer ekte, og også litt mer forvirrende.

En ny rapport fra CNBC hevder at Apple er nær å fullføre en avtale med Hyundai-Kia (de to selskapene er tilknyttet og Hyundai eier en stor del av Kia) for å produsere en Apple-merket, autonom elektrisk bil.

Vi visste allerede at fra tidligere rapporter hevder en av dem at Apple vil investere $ 3,6 milliarder i Kia Motors for å bygge Apple Car i et nytt, dedikert produksjonsanlegg. Den nye rapporten hevder Kia anlegget vil bli bygget i West Point, Georgia, med bilen sannsynligvis lanseres i 2024 (selv om det er mulig at lanseringsdatoen kan bli presset inn i fremtiden).

Rapporten hevder også at dette vil være en ekte Apple Car, med Apple som kontrollerer både programvaren og maskinvarekomponentene, i stedet for en Kia-bil med Apple-programvare inne.

SE OGSÅ: Mulige Apple Car-spesifikasjoner avslørt, og de er ikke dårlige, ikke dårlige i det hele tatt

CNBC delte også noen interessante nye detaljer om arten av den kommende bilen. Ifølge en av nyhetskildenes kilder, vil kjøretøyet “ikke være designet for å ha en sjåfør.” I stedet vil det være en elektrisk, autonom bil som er “fokusert på den siste milen.”

Det betyr sannsynligvis at Apple Car – i utgangspunktet, i det minste – ikke vil være akkurat det de fleste av oss har i tankene når vi tenker på en bil: noe å kjøpe, eie og kjøre der du vil. I stedet kan den innlemmes i en flåte av robotaxis, eller brukes til pakke / matlevering.

Dette er også noe på kant med andre ryktede spesifikasjoner vi har hørt, som inkluderer et batteri med 300 miles rekkevidde på full ladning, en 0-60mph hastighet på mindre enn 3,5 sekunder, og en topphastighet på 160mph. En bil designet for å levere mat eller være en del av en robotaxi flåte absolutt ikke ville trenge slike spesifikasjoner.

En tidligere rapport sier at avtalen mellom Apple og Kia vil bli inked på februar 17; forhåpentligvis vil vi finne ut mer om bilen da.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *