De beste smarte låsene for 2021

Å holde tyver ute av hjemmet ditt er en del av deres stillingsbeskrivelse, men smarte låser er også forebyggende vakter som kan spore den som kommer og går på hom. Låser med fingeravtrykksensorer kan informere deg om barna kom hjem innen en bestemt tid, mens andre kan selvlåse hvis du glemmer å gjøre det selv. Det er til og med noen som automatisk kan låse seg opp når du nærmer deg inngangsdøren.

Smarte låser bruker Wi-Fi, mobilapper og populære taleassistenter. Ledende smartlåsdesign, for eksempel August Wi-Fi Smart Lock, er også elegante og attraktive, slik at maskinvaren kan gli inn i de naturlige funksjonene i hjemmet ditt. Det er til og med noen som er multifunksjonelle, og tilbyr sikkerhetsfunksjoner for å beskytte hjemmet ditt utover bare å låse døren. I den andre enden av spekteret er smarte låser nå rimeligere enn noensinne – så å eie en er bare marginalt dyrere enn en standardlås. Best av alt, trenger du ikke å være profesjonell for å installere dem.

Vi har testet dusinvis av smarte låser, så vi har en anbefaling som vil fungere for hver eier og hvert hjem som dekker spekteret. Hvis du ønsker å dekke mer av hjemmet ditt, kan du også ta en titt på de nyeste hjemmesikkerhetsrabattene.

Den beste smartlåsen: August Wi-Fi Smart Lock

Denne siste iterasjonen av August Smart Lock bryter fri fra obligasjonene til sine forgjengeres behov for at en bro skal fungere eksternt. Takket være den innebygde Wi-Fi-tilkoblingen kobles August Wi-Fi Smart Lock til hjemmets trådløse nettverk uten behov for en bro eller annen ekstra maskinvare.

Utover det er det en av de enkleste smartlåsene å installere og sette opp. I tillegg kan den beholde den eksisterende låsen – slik at du ikke trenger nye nøkler. Det som er imponerende er at selskapet legger til i Wi-Fi-tilkoblingen, samtidig som det krymper den totale størrelsen på låsen. Den er 45 % mindre i volum og 20 % slankere, noe som gjør den til en elegant liten lås, og kommer i enten sølv eller matt svart plast.

I tillegg til å bruke appen til å fjernstyre låsen, støtter August Wi-Fi Smart Lock Amazon Alexa, Google Assistant og Apples Siri. Det betyr at den integreres pent med omtrent alle smarte hjemmeplattformer. Det er også noen avanserte funksjoner som gjør det til et førsteklasses tilbud, som virtuelle nøkler som fungerer på en bestemt tidsplan, og automatisk lås / lås opp når du nærmer deg eller forlater hjemmet ditt.

Den beste smartlåsen for Google Home: Nest X Yale

Denne attraktive smartlåsen er et produkt av Nest og Yale. Et elegant tastatur med berøringsskjerm erstatter den vanlige gamle låsen og nøkkelmekanismen, og den utvendige omrammingen kommer i satengnikel, oljebegnedt bronse eller polert messing. Det ovale tastaturet er 4,59 tommer høyt og 2,59 tommer bredt, mens innvendig lås er 7,03 tommer høy og 2,78 tommer bred. Fire AA-batterier driver låsen, og batteriene skal vare omtrent ett år før du må bytte dem ut.

Du velger et passord (mellom fire og åtte sifre) for å låse opp døren, og du kan også bruke appen. I tillegg har Nest X Yale en automatisk låsefunksjon som aktiveres etter en varighet du velger, og den har en hjemme-/bortefunksjon som låser døren automatisk. Google Home-brukere kan stemme kontroll på Nest X Yale. Du kan sjekke statusen for låsen din fra veien, låse døren når du ikke er hjemme, og legge til låsekommandoene dine i Google Routines.

Nest X Yale er ikke den mest funksjonsrike låsen på markedet. Funksjonene den har imidlertid fungerer bra, og den inkorporerer veldig bra inn i et smart hjem drevet av Google Assistant.

 

Den beste smartlåsen for Apple Homekit: Yale Assure SL

Uansett hvor smart det er, vil de fleste ikke være begeistret for en ny dørlås. Låser er funksjonelle, utilitaristiske, og ofte klumpete. Men Yale Assure SL smartlås er annerledes. Med sin slanke, glatte onyx ansikt og lille fotavtrykk, er denne låsen en stilig enhet som du vil beundre hver gang du går gjennom inngangsdøren.

Låsen er perfekt for de som ønsker en forenklet, men elegant lås som, når den er paret med en nettverksmodul, fungerer med Apple HomeKit. Du kan be Siri om å låse og låse opp døren, i tillegg til at du kan bruke appen til å administrere pin-koder og motta varsler.

Yale Assure SL kommer i børstet sølv, polert messing eller olje-gnidd bronse og har et numerisk tastatur som lyser når du trykker nederst til venstre. Tastaturet er lett synlig selv i sterkt sollys eller om natten. Når ingen slår tall på tastaturet, forsvinner tallene, og det er bare en skinnende onyx-fasade. Samlet sett er det en attraktiv lås som vil gjøre inngangsdøren din bedre utseende.

Den beste smarte låsen for Alexa: Schlage Kodet

Schlage har eksistert en god stund – lenge før det var noe slikt som en smart lås. Men Schlage har nå utviklet seg til en av de beste smarte låsebeslutningstakere i biz. Schlage Encoded er ikke bare et vakkert stykke maskinvare, det er også en enhet som fungerer bra med Alexa, samt et bredt spekter av andre tredjepartsprogrammer, inkludert Amazons Cloud Cam, Key by Amazon og Ring sikkerhetsprodukter. Du kan også bruke den med Schlage Home-appen.

Den beste smarte låsen for Airbnb: Lockly Vision

Lockly hadde allerede et fenomenalt tilbud med Secure Pro, men oppfølgingen tar det et skritt videre. Lockly Vision har alt som Airbnb verter krever. Fra sin evne til å låse opp via fingeravtrykk, pin-kode, eller til og med via en telefon, er det mange alternativer å velge mellom.

Gjester som planlegger å bo hjemme eller Airbnb-boligen din, kan få midlertidige nøkkelkoder som de kan slå inn i berøringsskjermtastaturet når de ankommer, noe som også kan gjøres tidsfølsom for ekstra sikkerhet. Når oppholdet er fullført, kan du ha et annet sett med koder for neste gjest.

Alt spores av appen, som kan fortelle deg metoden som ble brukt til å låse opp låsen – inkludert om det er den gamle motemåten med en nøkkel! Det som gjør Lockly Vision enda mer tiltalende er det integrerte videokameraet, noe som gjør det mulig å fungere veldig mye som et videodørklokkekamera.

 

Den beste smarte låsen for holdbarhet: Securam Touch

Hvorfor vi valgte Securam Touch: Securam Touch er ikke redd for å vise frem sin kraftige design, noe som er en del av hvorfor vi elsker den. Vranglåshuset er pakket inn i et ugjennomtrengelig malt metallskall, og selve bolten er rustfritt stål. Eventuelle katteinnbrudd som ønsker å sveipe denne slemme gutten fra inngangsdøren din, vil bli hardt presset til å lirke den løs. Vi prøvde å gjøre det rikke oss selv (med verktøy for å gjøre det!) og hadde null flaks dukker det gratis. For de som er bekymret for hackere som hacker bort på dataene dine, har Touch et ekstra lag med rustning gjennom sin AES 128-bit kryptering.

Oppsettet var en lek med den trinnvise veiledningen i Securam-appen (tilgjengelig for iOS og Android), og Touch har et imponerende arsenal av smarte låsefunksjoner. Brukere kan låse / låse opp med telefonen, tastaturet, den elegant plassert fingeravtrykkskanner, eller med et fysisk sett med nøkler (nøkkelhull er plassert under deadbolt). Vi elsker også at Securam-appen lar deg utstede besøkskoder til gjestene dine og vil logge alle innganger og utganger gjennom din valgte dør.

Hendene fulle på vei ut døren? Securam Touch låses når du trykker på en knapp på styreplaten. Hvis du ikke engang kan spare en finger, er det heller ikke noe problem. Når du og telefonen er utenfor rekkevidde, låses Touch automatisk.

 

Den beste smarte låsen for DIY installasjon: Wyze Lock

Hvorfor vi valgte Wyze Lock:

Det er ikke noe bedre enn rask og smertefri. Wyze sin hele suite med smarte hjem produkter – fra lyspærer til kameraer – er designet for DIY helg kriger … og Wyze Lock er intet unntak. Oppsett er bare et spørsmål om å ettermontere din eksisterende deadbolt. Wyze-maskinvaren spretter rett på innsiden av tommellåsen, og installasjonen krever ikke noe mer enn en skrutrekker og fungerende Wi-Fi.

Med Wyze-appen kan du låse og låse opp døren fra stort sett hvor som helst. For de som ikke ønsker å piske telefonen ut hver gang de kommer hjem, er det Auto Lock / Unlock. Når wyze lock er konfigurert, registrerer den telefonen når du nærmer deg døren, og låser den opp slik at du kan gå inn og deretter låse den bak deg når du er inne. Vi elsker også Simple Sharing-funksjonen, som lar deg gi gjestene tilgang til hjemmet ditt og logger sine oppføringer og utganger.

Wyze Lock er nå kompatibel med Alexa og Google Assistant, noe som betyr at du kan låse og låse opp døren fra sofaen din. Assistentkontroll er også flott for de av oss som heller vil gjøre vår on-the-go-opplåsing med Alexa- eller Google Home-appen.

Den best designede smartlåsen: Level Touch

De fleste smarte låser prøver ikke å skjule maskinvaren. Fra utsiden er det enkelt å få øye på dem på en dør på grunn av de digitale tastaturene som vanligvis plasseres i nærheten av deadbolt eller håndtaket, og derfor er Level Touch unik i rommet.

Selv om det er en liten iterasjon av den forrige smarte låsen, Level Touch, beholder den fortsatt den samme elegante designen som maskerer pent med hvilken som helst dørs estetikk – du vil ikke kunne se at det er en smart lås bare ved å se på den. Det er skjønnheten i Level Touch, men det kan enkelt åpnes ved enten å berøre låserammen, smarttelefonen eller til og med disse NFC-kortene du kan tilordne.

Du kan også angi en tidtaker for at den automatisk skal låse seg selv, samt sette opp midlertidige koder for forskjellige gjester og brukere. Best av alt, det er en lek å installere og kan gjøres alt på under 10 minutter. Det er en av de dyrere smarte låsene, men du finner ikke noe annet som Level Touch.

Den beste smartlåsen for fingeravtrykkstilgang: Kwikset Halo Touch

Enkelhet er en grunnleggende kjernekvalitet for enhver gadget, men for en smart lås er ingenting mer aggregering enn å kaste bort tid på å låse den opp. Det er derfor Kwikset Halo Touch er her for å redde deg fra det spesielle problemet. Alt du virkelig trenger for å låse opp det er bare en liten berøring av fingeren mot fingeravtrykkssensoren – mye som det du får i dagens smarttelefoner.
Det som er imponerende er at det er sted på hver gang, slik at brukerne har riktig autorisasjon. Mens noen andre smarte låser tilbyr funksjoner som automatisk opplåsing som vil låse opp deadbolt som du nærmer deg, de kan noen ganger mislykkes. Det er derfor Kwiksets tilnærming med Halo Tough er bemerkelsesverdig, siden det fungerer hver gang.

Kwikset Halo Touch er fortsatt veldig avansert, og tilbyr nyttige funksjoner som automatisk opplåsing, lagrer opptil 100 fingeravtrykk og en holdbar design.

 

Hvordan fungerer smarte låser?

En gammel skolelås inneholder vanligvis interne pinner, og når du setter inn riktig nøkkel, legger den nøyaktig riktig mengde trykk på hver pinne og låsen åpnes. Smarte låser er elektroniske, og de fungerer ved hjelp av et tastatur, en styreplate eller andre midler; og de fungerer også med smarttelefonen, slik at du kan betjene dem eksternt via Wi-Fi. For å fungere har de vanligvis elektroniske deler som små motorer og aktuatorer, og når du låser opp enheten med smarttelefonen eller på andre måter, sender du en elektrisk impuls til enheten, i motsetning til å sette inn en nøkkel og fysisk bevegelige pinner.

Kan jeg installere en smart lås selv?

Dette avhenger av den smarte låsen du kjøper og dine DIY ferdigheter. Noen låser, som August Smart Lock, ettermonterer over din eksisterende deadbolt, noe som gjør dem utrolig enkle å installere på ca 10 minutter. Andre låser krever litt mer innsats, men du kan sannsynligvis selvinstallere hvis du er hendig med en skrutrekker og hammer. Kwikset Kevo Convert er et eksempel. Du trenger noen verktøy, men du kan få jobben gjort på mindre enn en time. Du trenger bare å stikke av din gamle deadbolt og erstatte den med Kwikset Lock. I den andre enden av spekteret har noen smarte låser, som Schlage Sense, en mer komplisert installasjonsprosess.

Kan Alexa eller Google Assistant kontrollere smartlåser?

Smartlåser har vanligvis en tilsvarende app, som er kompatibel med Alexa, HomeKit og/eller en av de andre taleassistentene. Dette lar deg bruke talekommandoer som ” Alexa, låse døren” eller “Alexa, er døren min låst.” Hvis du vil finne ut spesifikk kompatibilitet med taleassistenten, kan du gå til produsentens nettsted.

Er smarte låser sikre?

Som med alle Wi-Fi-tilkoblede enheter, er det alltid en liten risiko for at enheten blir hacket hvis brukeren ikke tar skritt for å beskytte seg selv. Det er imidlertid også en risiko for at noen kan bryte eller velge en vanlig (ikke-smart) dørlås.

Ved å ta de riktige forholdsreglene, som å bruke et sterkt og unikt passord og dra nytte av tofaktorautentisering når det er tilgjengelig, kan dette bidra til å redusere risikoen for brudd i stor grad.

Fungerer smarte låser også med en nøkkel?

Noen smarte låser fungerer med en nøkkel, og noen gjør det ikke. Med smarte låser kan du vanligvis fjernstyre låsen via Bluetooth, Wi-Fi eller Z-bølge. Så du kan betjene låsen uten en nøkkel, og kanskje til og med når du er borte fra hjemmet ditt. Smarte låser kan også inneholde en nøkkel fob, tastatur eller fingeravtrykk system i stedet for (eller i tillegg til) en standardnøkkel.

Noen av de tilsvarende appene lar deg også utstede midlertidig tilgang (e-nøkler) til gjester, naboer eller arbeidende personer som må komme inn i hjemmet ditt midlertidig. På denne måten trenger du ikke å gi dem en konkret nøkkel og bekymre deg for at de lager en kopi av husnøkkelen din.

Kan smarte låser fungere med geofencing?

Noen smarte låser, som August Smart Lock, har geofencing. Hvis du konfigurerer geofencing-funksjonen, kan den oppdage når du er i nærheten (eller når telefonen er i nærheten) og låse opp døren når du nærmer deg. Det kan også oppdage når telefonen har forlatt et bestemt område, og deretter automatisk låse døren. Du kan konfigurere denne funksjonen i smartlåsens app.

Trenger jeg en smart dørklokke med smartlåsen min?

En smart lås kan hjelpe deg med å forhindre eller gi tilgang til hjemmet ditt, og det fungerer som en barriere for oppføring. Men få smarte låser (få gode i det minste) har kameraer, og en smart lås gir ikke de samme funksjonene som en videodørklokke, som fungerer som en slags digital dørvakt.

En smart videodørklokke kan vise deg hvem som er ved døren, slik at du vet om du vil svare for den personen eller ikke. En god videodørklokke kan også fungere som ekstra sikkerhet, fange mistenkelig aktivitet på video og bidra til å avskrekke veranda pirater.

Krever en smart lås en smart hjemmehub?

Du kan få en smart lås i gang med bare enheten og telefonen. Noen låser krever imidlertid en ekstra nettverksmodul eller en ekstra abonnementsavgift hvis du vil ha alle funksjonene låsen har å tilby. Hvis du vil bruke den kompatible smartlåsen med Alexa eller Google Assistant, trenger du vanligvis bare amazon echo- eller Google Home-høyttaler. Du bør ikke kreve en smart home Hub med de fleste låser.

 

Hva er den beste plattformen å kjøpe seg inn på – Ring, Nest eller en annen?

Dette avhenger av funksjonene du ønsker. Vil du ha et system der produktene alle fungerer i tandem? Nest gjør en god jobb med å få sine smarte produkter til å fungere sammen. Når du for eksempel låser opp Nest X Yale-låsen din, kan dette også avvæpne Nest Secure-sikkerhetssystemet ditt automatisk. Ønsker du å fokusere på overkommelig pris? Det beste alternativet kan være å gå med de eldre modellene eller å blande plattformer. Du kan fortsatt konfigurere rutiner og kontrollere enhetene dine via Alexa-appen. Vil du ha Alexa-kompatible produkter? Ring er et solid alternativ. Vil du ha Google Home-kompatibilitet? Nest er et godt valg. Igjen, alt avhenger av dine individuelle preferanser.

Slik tester vi smarte låser
De siste årene har vi satt dusinvis av smarte låser gjennom hansken (ok, ikke bokstavelig talt) i våre testhjem. Vi tester for ting som enkel installasjon og kvaliteten på produktet generelt. Vi ønsker å vite om en profesjonell installasjon er nødvendig eller om den gjennomsnittlige forbrukeren kan DIY. Selv om det å ha smarts er avgjørende for en smart lås, er det vi først og fremst vurderer om enheten har sikker maskinvare som vil beskytte oss. Men vi innrømmer det, men vi er også på utkikk etter pen utstyr. Tross alt, ingen ønsker en stygg, clunky lås på inngangsdøren. Vi vil ha noe med litt estetisk appell, eller i det minste alternativer som passer til ulike hjemmestiler.

Deretter tester vi for funksjonalitet. Vi undersøker om enheten fungerer som lovet. Vi avgjør om det er enkelt å bruke, selv om du ikke er en total techie. Scoping ut tilkoblingsproblemer er et annet aspekt vi vurderer. Programvarekompatibilitet og begrensninger (eller behovet for ekstra oppsett) står på listen vår. Og, på jakt etter batteri backup eller Wi-Fi strømbrudd beskyttelse faktorer i evaluering ligningen. Tross alt, å bli låst ut av ditt “smarte” hus er en stor dra.

En siste ting vi ser etter er smarthjemmet, som ofte kommer i form av en app. Vi bestemmer om appen fungerer slik den lover. Brukervennlighet er en vurdering, som er oppsettet. Kompatibilitet med taleassistenter er en nyttig funksjon – og det samme er paring med smarthjemmehuber. Vi vil vite om vi kan låse opp døren med talekommandoer, eller om spesifikke nøkkelkoder kreves i appen.

Etter alt dette tar vi en hammer og prøver å hacke av låsen. Ok, egentlig ikke, men vi lar låsene vær elementene over tid for å sikre at de er manipuleringssikre, vanntette eller hva-bevis de hevder å være.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *