Er radarteknologi fremtiden for smarthjems sikkerhet og personvern?

Hvordan føler du deg når du sitter foran et sikkerhetskamera? For de fleste forårsaker det en følelse av ubehag. Tanken på å bli overvåket, enten du virkelig er eller ikke, er urovekkende. Hjemmesikkerhetskameraer gir trygghet, men de kan også være ubehagelige – og med god grunn.

Mange hendelser har vist at smarthjem sikkerhetsenheter er sårbare uten riktige forholdsregler. Tofaktorautentisering og riktig passordpraksis gjør det betydelig vanskeligere for noen å få tilgang til sikkerhetskameraet ditt uten tillatelse, men risikoen for hackere er alltid til stede. Noen kan se deg gjennom linsen på sikkerhetskameraet ditt, med mindre du fjerner objektivet.

Xandar Kardian er en mottaker av CES Innovation Award. Selskapet fokuserer på radarbasert teknologi som kan gjengi moderne bevegelsesdetektorer alt annet enn foreldet. Enda viktigere, det kan potensielt forme fremtiden for privatliv i smarthjemmet.

 

Forbedret sikkerhet med mindre bevegelse

Bevegelsessensorer er ikke utrolig følsomme. En liten mengde bevegelse vil ikke utløse den. Tenk på det: Hoteller bruker ofte bevegelsessensorer til å utløse lysene på et bad. Hvis du noen gang har vært på et hotell og tatt en lang dusj, vil baderomslyset ofte gå av – og sensoren er utenfor dusjen, så du sitter fast i mørket til du går ut

Xandar Kardian har introdusert potensialet i radarteknologi i hjemmet ved å “se” beboerne i et rom uten å faktisk se dem. Teknologien er i stand til å måle hjertefrekvens og åndedrett med nesten medisinsk kvalitet nøyaktighet, og den bruker A.I. til å måle hvor mange mennesker som er innenfor et rom, enten de er våkne eller sover, og for å måle andre viktige data.

Hvorfor betyr dette noe? Bortsett fra de åpenbare implikasjonene av denne typen teknologi, kan smarthjemssikkerhet forbedres og bli enda sikrere. Radarteknologien kan for eksempel måle hvor mange som er i et rom basert på langt mer sensitiv og nøyaktig informasjon enn bare bevegelse. Et kamera kan fortsatt brukes til å fange noens ansikt, men radaren kan fungere som en slags feilsikker – en måte å vite med absolutt sikkerhet at noen er i hjemmet som ikke bør være der.

 

Bedre smarthjemteknologi

Programmene stopper ikke hjemme sikkerhet. Med nøyaktighetsnivået denne radarbaserte teknologien kan gi, kan smarte hjem bli enda smartere. Mens enheter allerede er i stand til å føle ganske mye om beboerne i et rom, er det noen ting de bare ikke kan gjøre. Tenk deg dette:

Du ser på TV på sofaen og sovner. Mange mennesker nyter en natt eller to på sofaen fra tid til annen, så det er ikke nødvendig å vekke deg – men lyden av TV, termostat og andre faktorer kan hindre din evne til å få en god natts søvn. Når systemet oppdager at du har sovnet, kan det programmeres til å automatisk senke volumet på TV-en, slå av lysene og slippe temperaturen i rommet til en mer bidrar for en god natts søvn.

Denne teknologien har potensial til å forbedre måten smarthjemteknologi fungerer og samhandler på et basisnivå.

Overvåk beboerne for sikkerhet

Xandar Kardians teknologi går utover bare smarte hjem applikasjoner. Hoteller kan bruke teknologien til å forbedre elektrisk effektivitet i rommene. Hvis en beboer ikke er i rommet, kan termostaten slås ned (eller opp, avhengig av sesongen) for å spare energi, lys kan slås av og mer.

På kort sikt eller ferieutleie med strenge regler, kan denne teknologien hjelpe eiere med å holde oversikt over nøyaktig hvor mange som er i et område. Hvis du har regler mot å arrangere fester på utleieeiendommen din, kan du vite hvor mange som er i rommet uten å se dem – og uten å invadere gjestens privatliv.

De helseovervåkingsapplikasjonene til radarteknologien er like imponerende. På sykehjem kan måling av en beboers pust og hjertefrekvens tjene som et tidlig varslingssystem for helsekriser før de forverres. Det er rimelig å anta at radarens følsomhet kan justeres fra sak til sak, slik at beboere med særlig risiko for kardiovaskulære problemer kan plasseres i rom satt til å overvåke og heve en alarm hvis beboerens puls eller pust beveger seg ut av trygge områder.

Hvis den plasseres inne i biler, kan teknologien varsle sjåfører hvis de viser tegn på tretthet eller noe annet som kan sette dem i fare på veiene.

Xandar Kardians innovasjon kan være fremtiden for ikke bare det smarte hjemmet, men helseovervåking generelt. Selv om enheter allerede eksisterer som overvåker vitale tegn som dette, krever de bærbare enheter. Tenk på Apple Watch eller en Fitbit, for eksempel. Teknologi som ikke krever wearables og kan tjene samme formål har mye potensial for fremtiden.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *