Fjernarbeid førte til en massiv økning i skyforbruket i fjor

Da pandemien drev den globale økonomien ned i bakken, vendte bedrifter seg til skyinfrastruktur for frelse. Etter hvert som økonomien sakte settes sammen igjen, investerer selskapene enda mer i skyen.

Dette er konklusjonen i den siste rapporten fra analytikerfirmaet Canalys, som gir en analyse av det globale skymarkedet for Q4 2020.

I siste kvartal i fjor økte skyinfrastrukturtjenestenes utgifter med nesten en tredjedel (32 prosent) sammenlignet med tredje kvartal, og nådde 39,9 milliarder dollar. På den annen side økte utgiftene med nesten 10 milliarder dollar.

I dollar hevder Canalys at dette er den største kvartalsvise ekspansjonen noensinne for skyindustrien, drevet av virkningene av pandemien.

Totale utgifter til skyinfrastrukturtjenester økte med nøyaktig en tredjedel (33 prosent) for hele 2020, som økte fra 107 milliarder dollar i 2019, til 142 milliarder dollar i 2020. Rapporten sier at etterspørselen var «høyere enn forventet», til tross for en innledende nedgang i store rådgivende prosjekter.

Den såkalte “Big Three” dro stor nytte av pandemien og etterspørselen etter sky. Amazon Web Services sto for 31 prosent av det totale forbruket, mens Microsoft Azure økte sin markedsandel med 50 prosent. Google Cloud rapporterte en vekst på 58 prosent for fjerde kvartal av året og har en markedsandel på syv prosent.

“Frekvensen av digitalisering, ledet av sky, er å samle tempo. Selskapene er nå mer sikre på å slippe budsjetter for forretningstransformasjon,” sa Canalys research analyst Blake Murray.

“Store prosjekter som ble utsatt tidligere på året blir re-prioritert, ledet av applikasjons modernisering, SAP migrasjoner og arbeidsplass transformasjon. Helsetjenester, finansielle tjenester og legemidler er blant næringene som leder an, men selv de som er under mest press, omdirigerer investeringer til sky, åpner opp nye inntektsstrømmer og diversifiserer forretningsmodeller.»

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *