Kaduna, Zipline signere avtale for drone-levert COVID-19 vaksiner

Kaduna State Government har inngått en avtale med medisinsk leveringsfirma Zipline som vil tillate drone forsendelse av COVID-19 vaksiner uten betydelige statlige investeringer i kaldkjede lagring.

“KDSG og Zipline har signert en tjenestenivåavtale for distribusjon av medisinske varer i staten,” sa delstatsguvernørEn Malam Nasir El-Rufai på Twitter.

“Zipline vil tilføre verdi til disse KDSG-initiativene ved å bygge distribusjonshuber i staten og bruke droner til å levere medisinske forsyninger.”

el-Rufai uttalte videre at det bygges enighet om statens investeringer i primærhelsetjenesten og forvandling av forsyningskjedene i helsesektoren fra og med 2015.

Zipline i en Reuters-rapport bemerket at den ende-til-ende-distribusjonskapasiteten for kjølekjeden trygt kan levere selv Pfizer-vaksinen som ville tillate Kaduna-helsefasiliteter å omgå kjøp av ultralave frysere og muliggjøre behovsbaserte leveranser av presise mengder COVID-19-vaksiner.

Det amerikanske medisinske produktleveringsselskapet hadde drevet distribusjonssentre i Rwanda, Ghana og USA.

Pfizer-vaksine må for eksempel oppbevares på rundt -70 grader Celsius (-112 °F) før den sendes til distribusjonssentre i spesialdesignede kjølebokser fylt med tørris.

Selv om Nigeria sa at de vil søke vaksiner som er mindre avhengige av kjøleanlegg, sa Zipline at det er i snakk med andre stater i landet.

Kaduna-tjenestene er planlagt å begynne i andre kvartal, med døgnet rundt tjeneste fra tre distribusjonssentre med 30 droner hver.

El-Rufai sa at Kaduna også hadde oppgradert 255 primære helsesentre, installert et farmasøytisk lager og rekrutterer og lærer opp 3000 offiserer til å administrere anleggene.

KDSG har oppgradert 255 PHCer og rekrutterer 3000 offiserer for å styrke sektoren,” sa El Rufai.

“Staten har installert et Pharmagrade lager, drevet av sine helseforsyningsbyråer for å lette levering av medisiner, forbruksvarer og vaksiner til sine helsefasiliteter.”

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *