Lukter teams ånd: Ny plattform bygger i alle verktøyene Microsoft mener ansatte trenger for å lykkes

Microsofts siste ansettelsesengasjement, Viva, er rettet mot å heie på de som jobber eksternt med bare Office og Teams for selskapet.

Selskapet har en sjekket historie når det gjelder ansattes relasjoner. Selv om det kan snakke om et ønske om å “hjelpe ansatte å vokse og lære,” misfires som vagt skumle Produktivitet Score har forlatt observatører grubler på motivene til de som bruker selskapets verktøy.

Angi Microsoft Viva. Nei, ikke den klappet ut gamle Vauxhall som du, en forelder eller en besteforelder lærte å kjøre inn (eller den nyere øvelsen i badge engineering), men et sett med verktøy rettet mot “Engasjement, Velvære, Læring og Kunnskap.”

Flyttingen er en anerkjennelse av skiftet til fjernarbeid det siste året, hvor noen ansatte sjelden kan møte sine kolleger eller ledere ansikt til ansikt, hvis i det hele tatt. “Viva samler alt en ansatt trenger for å lykkes, fra dag én, i en enkelt, integrert opplevelse direkte i Teams.” Selvfølgelig er det det.

Bedrifter bruker stort på de ansattes “erfaring”
Microsoft 365-brukere genererer mer enn 30 milliarder samarbeidsminutter på én dag, ifølge Windows-giganten, som også hevdet 115 millioner daglige aktive brukere i Teams innen høsten 2020. Microsoft bemerket at organisasjoner bruker over $ 300milliarder i året på ansattes “erfaring”, fra utvikling og opplæring til fordeler og velvære. Selskapet vil veldig gjerne ha en større del av den handlingen.

Det har derfor frembragt Viva, en samling av fire “opplevelser”.

Den første er Viva Connections, en app for Teams som vil treffe offentlig forhåndsvisning i skrivebordsform i løpet av første halvdel av 2021. En mobilversjon vil følge senere. Målet er bygget på slike som SharePoint og integrere med Yammer, og er å gi ansatte et instrumentbord som leder dem til selskapets ressurser i fravær av personlig hendelse, sammenkomster eller møter i rådhusstil.

Neste er Insights, som vil forlate de som er bekymret for produktivitetspoeng med en distinkt følelse av déjà vu. Teorien sier at ansatte kan bruke verktøyet til å «beskytte tiden for regelmessige pauser, fokusert arbeid og læring», mens ledere og ledere kan overvåke trender samt motta anbefalinger for å balansere arbeid og produktivitet.

Kanskje bevisst på flaket mottatt etter den beryktede produktivitetspoengsummen, uttalte Microsoft: “Innsikten aggregeres og avidentifisert som standard for å opprettholde personvernet.”

Innsikt vil også trekke inn tilbakemeldinger fra ansatte fra LinkedIns Glint, samt innlemme data fra tjenester som Zoom eller Workday. Appen i Teams og instrumentbordet er begge nå i offentlig forhåndsversjon.

Viva Learning handler om å samle opplærings- og utviklingsressurser på ett sted, inkludert Microsofts egne og andre, som SkillSoft og PluralSight. Integrasjon med andre, for eksempel Saba og SAP SuccessFactors, kommer senere i år. Viva Learning selv er i privat forhåndsvisning.

Til slutt bruker Viva Topics, som er generelt tilgjengelig som et tillegg til kommersielle Microsoft 365-planer, den døde hånden til AI på et selskaps ressurser og «viser automatisk emnekort i samtaler og dokumenter på tvers av Microsoft 365 og Teams».

Hvis det høres litt kjent ut, er det fordi det er det. Viva Topics, en talsperson for selskapet fortalte The Register, “er den andre kommersielle utgivelsen som kommer ut av Project Cortex. Microsoft Viva Topics bruker AI til å identifisere kunnskap og ekspertise fra hele organisasjonen og kuratere den til delte emner som produkter, kunder eller prosjekter.”

Prosjektet Cortex selv ble avduket i førtiden, på selskapets siste personlig Ignite-arrangement i 2019. Cortex benyttet seg av Cognitive Services for å gjenkjenne ulike typer data for inntak.

Microsoft, for å bruke en kjent setning, er ute etter å ta sitronen som var 2020 og lage limonade. «Vi mener at dette er en mulighet til å bygge folk-sentrerte opplevelser som hjelper kundene våre med å få ekstraordinære resultater», sier selskapet.

Alt er veldig prisverdig. Men hvis din ånd flagging, en alternativ Viva denne hack vil anbefale ville være Viva Le Van fra soundtracket for Beiderbecke TV-serien trilogien på 1980-tallet og fremført av Frank Ricotti All Stars (ft. Kenny Baker.) hyggelig. ®

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *