Tyrkias Baykar å masseprodusere Akıncı UCAV snart

Tyrkia vil snart begynne masseproduksjon av den innenlandske made Akıncı, en state-of-the-art ubemannet kamp antenne kjøretøy (UCAV), produksjonsselskapet Baykar’s Chief Technology Officer (CTO) Selçuk Bayraktar sa torsdag.

I en direktesending av CNN Türk sa Bayraktar at de snart vil begynne masseproduksjon av UCAV, som forventes å gå inn i de tyrkiske sikkerhetsstyrkenes inventar i år.

Den banebrytende dronens andre prototype besto nylig den 6096 meter høye høydetesten den 20.

Dronen kan fly i 24 timer og har et servicetak på 40 000 fot, et 20-meters vingespenn og kapasitet til å bære en last på 1350 kilo .

Akıncı er utstyrt med lokalt gjort aktiv elektronisk skannet array (AESA) radar og luft-til-luft raketter Gökdoğan og Bozdoğan, og kan lansere flere typer lokalt laget ammunisjon, for eksempel standoff raketter (SOM).

Nyheter om UCAV’s inntreden i inventar samt masseproduksjonen har blitt tett fulgt av forsvarsentusiaster både i Tyrkia og i utlandet, takket være den lokale dronemagnatens dokumenterte suksess med andre lokalt produserte droner som Bayraktar TB2. Denne spesielle dronen fikk verdensomspennende berømmelse etter at den ble operert i Syria, Libya og Aserbajdsjan, banet vei for flere eksportavtaler for Baykar.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *