Johnson planlegger å bruke forsvarsoverhaling for å styrke storbritannias union

Boris Johnsons etterlengtede overhaling av Storbritannias forsvarsstrategi vil bli publisert på mandag, når statsministeren vil selge den innenlands som et løft for økonomien og unionen mellom Storbritannias fire nasjoner.

Integrated Review, bestilt for over et år siden, vil love å «styrke Storbritannias kjerneindustribase» og skissere planer om å utvide produksjonen og skape arbeidsplasser utenfor London.

I et signal om at statsministeren prøver å bruke strategien for å styrke unionen, vil det omfatte planer om å bygge skip i Skottland, pansrede kjøretøyer i Wales og satellitter i Nord-Irland.

En ny National Cyber Security Force HQ vil bli satt opp i Nord-England, sammen med handelsknutepunkter i Wales og Nord-Irland, og 500 flere ansatte vil bli lagt til Foreign, Commonwealth and Development Office team basert i East Kilbride.

Johnson understreket at den utenrikspolitiske overhalingen var basert på «hvem vi er som land: våre verdier, våre styrker og – viktigst av alt – vårt folk».

Han la til: “Våre internasjonale ambisjoner må starte hjemme, og gjennom Integrated Review vil vi drive investeringen tilbake i våre lokalsamfunn, sikre at Storbritannia er i forkant av innovasjon og skape et helt land som passer for en mer konkurransedyktig verden.”

I forrige uke avslørte Guardian de viktigste detaljene i gjennomgangen, som vil se Storbritannia vippe sin internasjonale oppmerksomhet mot Indo-Stillehavsregionen i et forsøk på å skape en demokratisk motvekt til Kina.

Kritikere hevder at Storbritannia mangler styrke til å ha stor innflytelse i det fjerne østen, og mens forsvarskapitalutgiftene ble betydelig økt i november, har bistandsbudsjettene blitt kuttet og presset på inntektsbudsjettene i forsvar gjenstår.

Mens ministrene har annonsert planer om å kutte internasjonale utviklingsutgifter, sa en regjeringskilde til Guardian at den integrerte gjennomgangen vil inkludere en forpliktelse til 0,7% av BNP-målet – et trekk som sannsynligvis er gjort for å appellere til Tory-backbenchers i motsetning til kuttet ved å demonstrere at det bare er ment å være midlertidig.

General Sir Patrick Sanders, leder av Storbritannias strategiske kommando, sa at landet «avset det strategiske initiativet til våre rivaler» som Russland og Kina, og de «får en avgjørende fordel i militær informasjonsalderteknologi».

I Times sa Sanders at resultatet hadde vært en «rekke strategiske overraskelser, erosjonen av strategisk fordel og tap av initiativ», og oppfordret til gjennomgangen for å levere en mer «moderne avskrekking for vår nasjon».

Når det slippes, vil dokumentet være et stort skritt mot Johnson som artikulerer hva det «globale Storbritannia» han har kalt for midler – og hvordan han planlegger å smi det i umiddelbar kjølvannet av Brexit og i løpet av det neste tiåret.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *